Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВНамираме се в криза на политическото

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВНамираме се в криза на политическото
Коментари Харесай

Политолог: Изходът от кризата в страната ще дойде, когато се сложи край на модела на Борисов

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Намираме се в рецесия на политическото посланичество, рецесия на решенията, които взимат институциите, рецесия на обществото, на политическата ни просвета, на обществените ни полезности, на стопанската система, в опазването на здравето, в стопанската система - въобще около тази пандемия разбрахме, че имаме ужасно доста проблеми в голям брой браншове. Смятам, че е значимо да помислим какъв е изхода като цяло - освен във връзка с пандемията, само че какъв е изхода за опазването на здравето, в образованието, в институциите и така нататък Това не се случва единствено у нас, само че и в доста други страни. 

Това разяснява в ефира на бТВ политологът Ивайло Динев.

В доста страни в този момент се видя едно връщане към обществен капитализъм. При нас към този момент от 30 години се следи неолиберален капитализъм, в който има свърхиндивидуализация, отменяне на всевъзможни постсоциални и колективистки полезности. Например това, че виждаме хора, които не желаят да носят маски в публичния транспорт  или не се интересуват какви ще са последствията като посещават мероприятия, където има доста хора - еми това са резултатите от такова държание. За страдание по този начин ни е структурирано обществото, уточни той.

В момента обстановката у нас е такава, че имаме цялостен безпорядък, липса на престижи, липса на структури, които са способни да измъкнат страната от тази рецесия, приключи Динев. 

Намираме се в един цикъл, чийто край към този момент идва. А края му ще пристигна с края на този тип ръководство, което задаваше ГЕРБ и Бойко Борисов, уточни той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР